Fotboll

KIF får stipendium

1:30 min

Förre landshövdingen Sören Gunnarsson presenterade under fredagen vinnarna av hans eget stipendium. I år gick priset till Kif Örebro.

Laget fick priset mycket på grund av deras seger i svenska cupen förra säsongen.

Det här gladde Kif Örebros landslagsspelare Marie Hammarström.

– Det känns jättebra. Det är kul att det uppmärksammas att vi vann cupen förra året. Att få det här priset är en belöning på att vi gjorde nått bra, menar Marie Hammarström.

Det är andra året som stipendiet på 20 000 kronor delas ut, förra vinnaren var orienteraren Beata Falk.

Tanken med stipendiet är enligt Sören Gunnarsson att primera lokala kvinnliga idrottare.

– Även om det blir en selektering att ge pengar enbart till de som jobbar med kvinnlig idrott tycker jag att det är motiverat och det kanske väcker ytterliggare intresse för sponsorer och andra att göra mer för kvinnlig idrott, tror Sören Gunnarsson.

För KIF Örebro kommer priset som ett välförtjänt tillskott i kassan. Marie Hammarström har en tanke om vad hon tycker pengarna ska gå till.

– Varje spelar har fått bättre förutsättningar, men det går alltid att förbättra förutsättningarna ännu mer, så att vi mer och mer kan jobba eller studera mindre för att prestera ännu bättre på planen. Det är ju lite själviskt att tänka på oss spelare bara, men det är vår vardag, berättar spelaren Marie Hammarström.