Degerfors

Nedskärningar oroar Rasmussen

1:12 min

Degerfors kommun ska spara 11.3 miljoner kronor nästa år. Socialdemokraten Bjarne Rasmussen är rädd att nedskärningarna ska drabba äldrevården. Vänsterpartisten Roland Halvarsson menar att alternativet är att höja skatten. Vi hör först Bjarne Rasmussen.

– Det är väldigt viktigt att vi kan bibehålla en bra kvalitet för våra äldre. Att ha fullt med köer, där de äldre väntar på sin tur och vår personal springer som getingar för att vi har dragit ner så mycket, en sådan verksamhet vill inte jag ha i Degerfors, säger Bjarne Rasmussen.

Ett underskott i budget tvingar Degerfors kommun att skära ner 11.3 miljoner kronor. Enligt kommunalrådet och vänsterpartisten Roland Halvarsson så finns inget beslut taget om vilket område som kommer att beröras av nedskärningarna.

– Ingenting är beslutat ännu. Vi diskuterar olika scenarion.

Nedskärningarna kommer inte bara ske inom äldrevården?

– Nej, det kommer beröra alla verksamheter, och vi har ett antal frivilliga verksamheter som vi måste se över.

Enligt Roland Harvarsson så måste kommunen höja skatten om man inte genomför vissa nedskärningar.

– Vi får göra en jämförelse och se vad som är rimligt att skära ner inom våra nämnder. Är det så att vi tycker att det är orimligt på vissa områden så får man överväga det. Antingen så skär man ner kraftig eller så blir det höjda skatter för kommunen, säger vänsterpartisten och kommunalrådet Roland Halvarsson i Degerfors.