Hallsberg

Säljer delar av bostadsbolaget

På måndagskvällen fattade kommunfullmäktige i Hallsberg ett enhälligt beslut om att sälja tio procent av det kommunala fastighetsbolaget Halllbos lägenheter.

Hallbo har under en tid haft dålig ekonomi och har samtidigt velat satsa på att bygga nya, fräscha lägenheter.

– Bolaget har behov av att sälja för att stärka kunna stärka ekonomin, säger Tomas Doxryd (S), ordförande i Kommunstyrelsen, till P4 Örebro.

P4 Örebro har tidigare rapporterat om Hallbo tittar på om man kan sälja eller omvandla 79 lägenheter i Sköllersta till bostadsrätter. De boende i området har dock inte varit lika intresserade av detta.

Men enligt Tomas Doxryd innebär inte kommunfullmäktiges beslut att lägenheterna i Sköllersta kommer säljas per automatik - utan det är upp till Hallbo att bestämma.

– Vi har beslutat att Hallbo ska få sälja upp till 10 procent av sitt bestånd. Men vi har tagit ett generellt beslut, och det är upp till bolaget att bestämma vilka området det ska gälla.  Det känns dumt att begränsa bolagets möjligheter att hitta intressenter.

Det är ett enigt fullmäktigt, alla från Västerpartiet till Moderaterna ställer sig bakom för att man ser klokskapet i beslutet, säger Tomas Doxryd.