Gängbråk i Örebro

Två ungdomar har förts till universitetssjukhuset efter ett stort bråk mellan två grupper ungdomar i centrala Örebro vid 4-tiden på fredag eftermiddag. Sammanlagt 10-12 ungdomar var inblandade i bråket. En av de skadade har fått ett hugg av en yxa i ryggen och den andre skadade ett knivhugg i armen.

Det är oklart vad som orsakat bråket. Polisen har goda signalement på de som var med i bråket eftersom det skedde på Köpmangatan i Örebro med många privatpersoner som åskådare. Polisen kommer nu att förstärka bevakningen under kvällen för att se till att bråket inte fortsätter. För Örebropolisen har det varit en hektisk eftermiddag eftersom man ungefär samtidigt med bråket på Köpmangatan fick larm om två personer som rymt från häktet i Örebro. Det visade sig dock vara två personer som frigitvits från häktet men som saknade egna kläder och därför fått låna kläder från häktet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".