Stor satsning på unga arbetslösa i Örebro

Örebro kommun och Arbetsförmedlingen har kommit överens om att över 300 nya tillfälliga jobb för arbetslösa - i första hand praktikplatser - ska skapas i kommunen.

Det är en rad olika typer av arbetsmarknadsplatser som ska utökas i Örebro. Ungdomsgarantin ska öka med 100 platser till 280 platser. Datorteket får 50 nya platser, aktivitetsgarantin ökar med 75 platser och så vidare.

Totalt ökar samarbetet mellan arbetsförmedlingen och Örebro kommun med 305 platser till totalt 645 platser. Bakgrunden är i första hand den stora ungdomsarbetslösheten som både kommun och arbetsförmedling vill råda bot för.

Enligt vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande, vänsterpartisten Murad Artin, finns det ungdomar som tidigare varit ute på olika praktikplatser som tycker att de inte haft något vettigt att göra. Kommunen ska därför göra en speciell granskning sent i höst för att kontrollera resultatet av alla nya platser som skapas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista