Emil Kåberg i Kullingstrofén. Foto:Jan Stockhem.
Motorsport

Kåberg vann Kullingstrofén

Örebro Hockeys nyförvärv Emil Kåberg har många strängar på sin lyra. Förutom att spela hockey kör han också rally. Nu har han tagit sin andra rallyseger, det skedde i Kullingsrofén. I och med det blev Kåberg uppklassad till B-förare.

Den trefaldige SM-guldvinnaren i hockey har visat att han även kan det här med rally. I dag, lördag, kammade han hem sin andra seger, när han och co-drivern Fredrik Persson startade i Kullingstrofén.

185 ekipage stod på startlinjen i rallyt och av dem var det 29 ekipage i Emil och Fredriks klass. De båda höll upp ett både jämt och stabilt tempo, som de höjde upp, allt eftersom tävlingen gick.

Inför sista sträckan låg de på en fjärde plats och kammade då hem sträcksegern och tog därmed hem sin andra rallyseger i år.

– Vi hade lite tur den här gången. Två förare som låg före oss bröt på sista sträckan, säger Emil, men under förra rallyt vi kröde, var det vi som inte hade marginalerna på vår sida. Då var det vi som åkte av.

I och med den här segern har Emil kört i hop tillräckligt med poäng för att klassa upp sig till B-förare.

– Det känns j-kligt skönt att ha fått tillräckligt med poäng nu för att kunna klassa upp oss. Att bli B-förare har varit vårt första mål. Nu ser vi fram emot nya mål, skrattar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista