Kumlaindianerna sist i elitserietabellen

Kumlaindianerna förlorade speedwaymatchen mot Rospiggarna från Hallstavik med 43-53. Och klubben riskerar nu att flyttas ner.

Lagledaren Rickard Andersson var besviken efter matchen:
-Det är svårt att hitta något positivt. Möjligtvis att Roman körde riktigt bra och Peppe var som vanligt bra. Men dom andra förarna borde ha bidragit med lite mer poäng.

Tre lag slåss om att inte bli sist i årets elitserie i speedway. Kumlaindianerna, Piraterna från Motala och Vargarna från Norrköping.
Häromdagen konstaterade Vargarnas ordförande på föreningens hemsida att klubben har ekonomiska problem. Ett alternativ för föreningen är enligt ordföranden Torsten Sahlin att klubben frivilligt går ner en division, till allsvenskan, och väljer att satsa på sina juniorer.
När så Vargarna mötte Piraterna på tisdagen blev det storförlust för Vargarna. 56-28 till Piraterna som inte tagit en enda poäng tidigare i elitserien i år. Resultatet av Vargarnas uppgivenhet drabbar Kumlaindianerna.
Piraterna fick oväntade poäng och Kumlaindianerna ligger plötsligt sist i tabellen och riskerar nerflyttning. Nu måste kumlaindianerna vinna båda hemma och borta i de sista matcherna i serien mot just Piraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista