ÖREBRO

Buskörningar irriterar i Odensbacken

1:45 min

Ungdomar som buskör och sladdar med bilar och mopeder i Odensbacken, skapar sömnproblem och irritation hos de boende längst vägen.

– Det är rena motorbanan här nere vid rondelen, Ica parkeringen, skolan och det är grässmattor, det går för runt. Jag är rädd att det ska komma någon och bli påkörd, eller att ungdomarna ska göra sig illa själva när de får sladd. För jag har sett hur bilen slår runt för de så den hamnar åt fel håll, säger Lillemor Odén som bor i Odensbacken.

När P4 Örebro var på plats i Odensbaken igår kväll såg vi inte ungdomarna som sladdade runt med sina bilar, men däremot såg vi många sladdmärken på asfalt och på gräsmattor överallt runt centrum. Vi träffade även Kalle som bor i Odensbaken han kunde intyga att det är ett problem då han själv bor strax intill vägen.

– De kan hålla på till fyra, fem på morgonen. Och de som bor närmast vägen, de kan inte sova. Det låter förjävligt, säger Kalle.

Men vad säger polisen när ni tar kontakt med dem?

– De säger alltid att ja vi får se om det finns någon ledig bil vi kan skicka ut. Och det känns ju så jobbigt att man får tjata sig till att de ska komma ut hit, säger Kalle.

Och när radion tar kontakt med polisen bekräftar de att det är ett problem, men att det är svårt att komma åt. Dels på grund av prioriteringar men även för att ungdomarna oftast har försvunnit från platsen när polisen kommer fram från Örebro.