Örebro utmärkt som konferensstad enligt eventföretag

Örebro är en utmärkt stad för större konferenser och evenemang. Det menar Gun Jansson på eventföretaget ”Live Stockholm” som riktar sig mot större företag och organisationer.

-Utefter den erfarenhet vi haft fungerade det väldigt bra i Örebro, i alla delar. Vi hade en grupp på mellan 1100 - 1200 personer som vi kunde förlägga på hotell inom fem minuters gångavstånd till Conventum.
Örebro ligger centralt, i alla fall ur ett nationellt perspektiv. Inom en tjugomils radie från Örebro bor halva Sveriges befolkning. Och för stora företag där personalen är spridd över hela Sverige är Örebro en strategisk mötesplats. Goda kommunikationer till och från stan och gott om hotellplatser gör sitt till.
Och med Conventum kan nu Örebro hävda sig ordentligt i konkurrensen med andra städer säger Gun Jansson:
-Vi kan jämföra med Stockholm där många arrangemang förläggs. Där har man dels inte lokaler och dels oerhört svårt att få hotellrum.
-För oss som arrangör är det ett självklart val att försöka lägga det nånstans där det hela fungerar. Och då har vi i allafall inte sett att det finns nån annan stad, säger Gun Jansson på eventföretaget ”Live Stockholm”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista