Odensbacken

"Äldre generationen överdriver"

1:32 min

Nu träder ungdomar fram och försvarar sitt agerande i trafiken. För som vi berättade i fredags, är boende i Odensbacken trötta på ungdomar som sladdar med sina mopeder och epatraktorer halva nätterna. Ungdomarna tycker att den äldre generationen överdriver det hela.

Sen P4 Örebro sände reportaget i fredags, om ungdomar som för väsen när de sladdar med bilar i Odensbacken, har flera samtal och flera inlägg på hemsidan gjorts av just ungdomar.

De menar att det är en rolig sport eller en hobby som de älskar och vill fortsätta med, och att de inte alls stämmer att de utsätter andra för fara, då de endast sladdar eller som det även kallas "driftar" på kvällen då gatorna är tömda.

Trots att Magnus Andersson som också bor i Odensbacken, flera gånger drabbats av ungdomarnas bus då de sladdat på en grusplan som han gör i ordning ideellt så att andra ungdomar ska kunna friidrotta, så tycker han ändå inte att ungdomarna ska sluta med sin hobby. Han tycker snarare att de ska utföra den på en angiven plats som Örebro kommun borde ge ungdomarna i Odensbacken.

- Kommunen har mark som de kan erbjuda ungdomarna, säger han.