Dyr el i Hällefors och Ljusnarsberg

Invånarna i Ljusnarberg och Hällefors hör till de villaägare i landet som får betala mest för sin eldistrubition. Det visar en undersökning som Villaägarnas Riksförbund låtit göra. Att det är så stora skillnader gillar inte Villaägarna.

Nätavgifterna i landet varierar kraftigt och Örebro län är inget undantag. Dyrast är eldistributionen för villaägarna i Ljusnarberg och Hällefors där en familj som förbrukar 20.000 kilowatt per år får betala 7.700 kronor i nätavgift till Fortum. Det är enligt undersökningen bland dom dyraste avgifterna i landet.

Dom som bor i södra delen av länet och som har Sydkraft som nätbolag klarar sig med en elnätsnota på 6.200 kronor för samma förbrukning. Men här handlar det istället om ett kraftigt påslag. Sydkraft Mälardalen hör nämligen, enligt Villagärnas undersökning, till dom nätbolag i landet som höjt sina avgifter mest jämfört med förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista