Örebro

Hittades död efter flera veckor

1:42 min

En äldre man i Örebro har legat död i sin lägenhet i flera veckor. Mannen hittades först i förra veckan av några släktingar som larmade polisen. Tomas Tillström, enhetschef på Örebro kommun medger att mannen var en av deras brukare men att man missat att besöka honom under sensommaren och att besöken hamnat mellan stolarna på grund av personalläget.

Mannen som bodde ensam hade hjälp av Örebro kommun som bland annat handlade mat åt honom varje vecka men han hade under sommaren avbokat ett par besök. När det var dags för personalen att återigen ta upp kontakten så föll ärendet mellan stolarna och mannen fick ingen påringning om matköp. Hur länge han legat död är svårt att säga men enligt polis som kallades till platsen så fanns det tecken som tyder på att han legat död en längre tid. Senast som släktingar hade kontakt med honom var i början av augusti, alltså en och en halv månad innan han hittades död i sin lägenhet.

Tomas Tillström, enhetschef för Socialpsykiatrin i Örebro kan bara beklaga det inträffade och säger att man nu ska gå till botten med händelsen.

- Vi har ju inte rätt att tränga oss på. Vi jobbar med boendestöd och det är brukaren som begär det. Här har det hanldat om handling en gång i veckan och eftersom det är en sådan sällankontakt så har det med sommarvikarier försvunnit. Man har inte tänkt på det och enkelt uttyckt så har det fallit mellan stolarna, säger Tomas Tillström.