Örebro

Fortsatt få backar på Storstenshöjden

1:54 min

För tredje vintern i rad kommer utförsåkarna att få nöja sig med en mindre del av Storstenshöjdens backar.

På våren 2009 slog Länsstyrelsen larm om att mycket mer vatten än tillåtet användes för att göra konstsnö, vilket sänkte vattennivån i Ånnabodasjön.

Örebro kommuns försök att få ett utökat tillstånd har nu dragit ut för långt i tid för att hela anläggningen ska kunna vara öppen i vinter, enligt Johan Larson.

– Eftersom det inte finns någon vattendom just nu är det norra sidan som gäller, säger han.

Samtidigt rullar tvisten om vem som ska äga anläggningen vidare, en tvist som delar kommunens ledande politiker.

Förra kommunledningen gjorde upp om en försäljning till Johan Larsons företag för 1,6 miljoner. Men affären förutsatte att det fanns en vattendom senast i somras.

Eftersom det inte fanns skickade den nuvarande kommunledningen tillbaka pengarna för anläggningen, och tyckte att en ny värdering krävdes innan det kunde bli affär.

Johan Larson vill köpa loss anläggningen snarast utan att vänta in ett beslut om vattendom och försökte på måndagen öka pressen på kommunen genom att ordna en pressträff.

Men på den medgav företagsadvokat Johan Hjortsberg att läget är komplicerat.

– Det är ju tveklöst så att finns det ingen vattendom det senaste datumet så finns det inget avtal men jag menar att det finns tydliga indikationer på att syftet har varit ett annat, säger Hjortsberg.