Degerfors

Oro när tvillingpappan gömt barnet

1:05 min

Den tvillingpappa i länet som tidigare misstänktes för grov misshandel på sina båda barn, har nu gömt sig tillsammans med det barn som fortfarande är i livet. Det här oroar socialchef Ingmar Ångman i Degerfors.

– Vi har bedömt att flickan behöver skyddas, så det känns inte bra att vi nu inte vet var hon är, säger han.

Det var i förra veckan som familjen, enligt Ingemar Ångman, inte längre ville finna sig i att mamman och barnet bodde på familjehemmet, och övervakades av socialförvaltningen. Det lilla barnets farmor kom dit och tog hela familjen med sig till hemlig ort, inklusive tvillingarnas pappa.

Han har suttit häktad misstänkt för grov misshandel av båda tvillingflickorna, efter att den ena flickan avlidit. Det visade sig senare att hon dog av en infektion. Eftersom det inte gick att bevisa vem som misshandlat barnen, så släpptes pappan på fri fot när förundersökningen lades ner.

Men enligt socialtjänsten i Degerfors så behöver flickan skydd, och nu när familjen gömt sig så har det fattats beslut om tvångsomhändertagande. Polisen letar efter familjen och även socialförvaltningen gör vad de kan för att få tag på dem, säger socialchef Ingmar Ångman i Degerfors.