Örebro

Ingen gripen efter överfallet

1:01 min

Polisen har ännu inte gripit någon för överfallsrånet mot två äldre kvinnor i Adolfsberg i Örebro. Rånet skedde under tisdagseftermiddagen, och polisen har sökt efter gärningsmännen med polispatruller och hundar.

Det var vid 15.30 på tisdagen som polisen i Örebro fick ett larm från ett hus på Surbrunnsgränd i stadsdelen Adolfsberg.

Två äldre kvinnor i 70-årsåldern hade utsatts för rån och kvinnorna hade anträffats av anhöriga som kom till bostaden. Då polis och ambulans kom till platsen visade det sig att kvinnorna var chockade och hade utsatts för någon form av våld varför ambulans transporterade dem till USÖ för vård och kontroll.

– Från den här platsen har en eller flera personer förvunnit och vi håller på att leta efter dem med polispatruller och hundar, säger Mats Nylén vid polisen i Örebro län.

Mats Nylén vill inte kommentera om överfallet kan ha något samband med det brutala överfall nyligen i samma stadsdel, då en kvinna i 90-års åldern blev överfallen i sitt eget hem av flera gärningsmän.

Reporter Inga Korsbäck

inga.korsback@sr.se