Nya majoritetens första budget klar

Första gemensamma budgeten för (S), (C) och (KD) i Örebro kommun
1:32 min

Kommunala bolag ska ta större ansvar för att skapa jobb, satsning på vindkraft och nytt äldreboende i Vivalla. Några av de punkter som finns i budgeten som den politiska majoriteten i Örebro kommun presenterade idag.

– Jag är jätte nöjd att vi sätter ett tydligt fokus på jobben, vi pratar om människors rätt till eget arbete och vi vill pröva nya samarbetsformer för att få ut människor i arbete, säger Lena Baastad, socialdemokrat och ordförande i kommunstyrelsen i Örebro kommun.

Det är första gången som Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet, presenterar en budget tillsammans.

Och de har gjort på samma sätt som regeringen brukar göra, nämnligen att låta delar av budgen blir känd dagarna innan helheten presenteras.

I budgeten finns också satsningar på en ny skola i Lundby, upprustning av andra skolor och ett hundratal studentlägenheter.

--Vi har fått genomslag för valfrihetsreformen inom välfärden i Örebro kommun, att folk faktiskt ska få välja självt, säger en nöjd Rasmus Persson, centerpartist och kommunalråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".