Maria Gyllander, kökschef vid Mellringeköket. Foto: Sammi Issa/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Mellringeköket har rustats

Nedläggningshotade Mellringeköket blir kvar och har rustats upp.

I flera år har det kommunala Mellringeköket i Örebro hotats av nedläggning.

Men istället för nedläggning så valde politikerna att rusta upp köket.

– Jag tycker det känns jätteskönt, vi har nu fått ett helt nytt kök. Från att jobba på ett kommunalt kök som hotades av nedläggning så har vi det jättebra just nu, säger kökschefen på Mellringeköket Maria Gyllander.

De velande besluten från politikerna om Mellringekökets framtids tycktes aldrig ta slut, och varje vecka fick personalen i Mellringeköket nya besked om kökets framtid.

Politikerna i Örebro kommun ville inte ha kvar ett central kök som producerar mat till alla skolor, istället så ville man att Mellringeköket skulle producera mat till närliggande skolor och äldreboenden. Vilket nu är kökets huvuduppgift.

– Den största förändringarna är att vi har fått allting upprustat och att vi ser en framtid helt enkelt.

Vi i personalen kan bidra mer nu när vi ser att vi har en framtid, säger Maria Gyllander.

– Överlag så är tillagningskök bra för kvalitén. Det blir väldigt ekonomiskt och man kan tillvara på rester på ett effektivt sett, det blir inte så mycket som går till spillo. Vi har väldigt bra skolmat i Örebro, så jag är glad över investeringen, säger Thomas Esbjörnsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".