Örebro universitet. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

KRIS tappar universitetets förtroende

"Jag har inte samma förtroende för ledningen"
1:23 min

Örebro universitet har inte längre samma förtroende för organisationen Kris. Till ett forskningsprojekt vid Örebro Universitet ska Kris dokumentera hur de använt sina statliga medel och genomfört sina projekt.

– Nej jag har inte samma förtroende för ledningen för Kris här i Örebro. Vad ordföranden har gjort här efter vad man har hört i media så tycker jag att det verkar märkligt. Men samtidigt kan det finnas förklaringar och beskrivningar av det här då som jag tycker är lite tråkigt satt säga, säger Charli Eriksson som är forskningsledare för forskningsprojektet vid Örebro universitet.

Kris, Kriminellas revanch i samhället,  har under de senaste två åren fått över en miljon i statliga i bidrag, bland annat för ett projekt som syftar till att nå unga vuxna med missbruksproblem.

I ansökan skrev Kris bland annat att föreningen startat en hemsida för pengar som man tidigare fått i bidrag.

Föreningen skulle också under 20011 fortsätta utveckla hemsidan, men den fungerar inte idag.

Till ett forskningsprojekt vid Örebro Universitet ska Kris dokumentera hur de använt sina statliga medel och genomfört sina projekt.

Trots att forskningsledaren Charli Eriksson nu har mindre förtroende för Kris så finns inga planer i nuläget att plocka bort Kris ur forskningsprojektet, i vilket även 60 andra organisationer ingår.

– Får de stöd från nationell nivå inom ramen för alkohol- och drogförebyggande arbete så ingår de i de projekt som vi har kontakt med och som vi försöker stödja i framför allt dokumentation och även i projektarbete, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".