Hovrätt fastställde dom för grov våldtäkt på dotter

Göta Hovrätt fastställde på fredagen domen för den 57-åriga Örebroare som dömdes av Örebro Tingsrätt, för grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Mannen dömdes till sju års fängelse för att under flera år ha utnyttjat sin egen dotter. 
Det var i april som mannen greps av polisen, efter anmälan från sin dotter. Då misstänkt för att under sex års tid ha utnyttjat sin dotter sexuellt, dottern är i dag 14 år.
Han ska ha vid flera tillfällen ha genomfört fullbordade samlag med den underåriga dottern, men också tvingat henne att utföra andra sexuella handlingar.
Efter varje gång som mannen har förgripit sig på dottern ska han också ha uttalat hot som att ”om du säger nåt om det här så kommer samma sak att hända med din lillasyster”.
Den 57-åriga Örebroaren har hela tiden förnekat alla brottsmisstankar och hävdat att dottern har duperats av andra vuxna för att, som han själv sagt i förhör, ”försöka sätta dit honom”.
De vittnen som vittnade för den 57 åriga mannen, trodde inte tingsrätten på.
Örebro Tingsrätt dömde mannen till fängelse i sju år. Han överklagade till Göta Hovrätt som alltså nu har fastställt tingsrättens dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".