Omfattande alkoholförsäljning till högstadieelever

Den man som sitter häktad för att ha sålt alkohol till unga tonåringar i Örebro, är nu misstänkt för mycket omfattande försäljning. Polisen har fått kontakt med ett tjugotal ungdomar som fått handla starköl eller vodka i mannens affär, fast de inte fyllt 18 år.

Karl-Erik Johansson, chef för Örebropolisens ungdomsenhet, tror att kundkretsen har varit mycket större än så och enligt vad ungdomarna har berättat för polisen så har försäljningen varit mycket öppen.

Affärsinnehavaren som häktades i onsdags greps efter tips från både ungdomar och föräldrar. Enligt Karl-Erik Johansson har många av mannens kunder gått på högstadiet och försäljningen verkar ha varit välkänd bland ungdomar på många håll i Örebro.

Polisen vill nu ha kontakt med fler ungdomar som har köpt alkohol i mannens affär och tror alltså att det rör sig om betydligt fler än de tjugo som polisen redan pratat med. Tre av ungdomarna fick köras till akuten efter att ha druckit alkoholen de köpt i affären berättar Karl-Erik Johansson.

En av dem, en 15-årig pojke, hade över 3 promille i blodet och var stundtals medvetslös. En flica, 14 år, hade drygt 2 promille i blodet.

Affärsinnehavaren har, enligt Karl-Erik Johansson, delvis erkänt att han sålt alkohol till ungdomar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista