Gratistidning kommer till Örebro

Gratistidningen Metro bekräftar nu att tidningen från och med i morgon onsdag ska komma ut på elva nya orter runt om i Sverige, bland annat i Örebro.

Men det blir inget lokalt material från dom olika orterna, istället är det en riksupplaga som nu lanseras. I dag kommer den dagliga gratistidningen Metro ut i Sveriges tre största städer men nu vill tidningen växa. Företaget har kontaktat mer än 15 kommuner runt om i landet för att få tillstånd att placera ut sina tidningsställ och i förra veckan gav Örebro kommun sitt klartecken till ställ på sju platser i centrala Örebro. 

Den största lokaltidningen Nerikes Allehanda planerar inga speciella satsningar med anledning av Metros lansering. 
Nerikes Allehandas chefredaktör Krister Linnér säger att han tror att Metro inte kommer att få särskilt stor upplaga i Örebro och därför väljer Nerikes Allehanda att avvakta.

Örebro Universitet har sagt nej till att låta Tidningen Metro dela ut sina tidningar på Campusområdet.
Enligt Universitetets campuschef Håkan Sjöberg har Metro bett att få dela ut tidningar även på universitetet men universitetet har sagt nej med motiveringen att det skulle bli för skräpigt.
Dessutom säger Universitetet generellt nej till kommersiella företag som vill marknadsföra sig på Campusområdet, men universitetet nu ska se över sina regler på den punkten säger Håkan Sjöberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".