Karlslunds damer ett topplag om några år, tror Pia Sundhage

Karlslunds allsvenska damfotbollslag kan inom några år mäta sig med dom allra bästa lagen i Sverige. Det hoppas lagets nya tränare, Pia Sundhage.

Som vi tidigare har rapporterat har hon nu skrivit ett treårskontrakt med klubben och det fanns många skäl till att hon efter att ha tränat lag i både USA och Norge nu väljer att träna just Karlslund:
-Av sociala skäl vill jag vara kvar i Sverige. Sen är det väldigt skojigt att var med i elitsammanhang och Karlslund som lag betraktat är ett väldigt intressant lag.
Pia Sundhage som har skrivit på ett treårskontrakt tror att laget har stora chanser att slåss om topp-platserna i allsvenskan om några år:
-Det tar tre år att överhuvutaget sätta sin prägel på laget. Sen får vi nog räkna med lite till om dom ska hålla sig bland dom allra bästa. Så jag hoppas få vara kvar i tre år och kanske lite till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".