Jobb på USÖ säkras med nytt vårdavtal

180 arbetstillfällen på Universitetssjukhuset i Örebro, USÖ, säkras i och med ett nytt vårdavtal värt 60 miljoner kronor.

Det är landstingen i Västmanland och Södermanland som ska köpa högspecialiserad sjukvård från Universitetssjukhuset i Örebro och Akademiska sjukhuset i Uppsala.
För USÖ:s del handlar det bland annat om cancervård, ögonvård och öronvård - områden som Universitetssjukhuset har specialiserat sig på.
Tore Öberg, direktör på USÖ säger att det nya vårdavtalet är mycket positivt för sjukhuset framför allt för att det ger en trygghet. 180 jobb kan behållas.
Det nya vårdavtalet påverkar inte dom besparingar på 48 miljoner kronor som ligger på nästa år, säger Tore Öberg. Däremot säger han att om inte vårdavtalet hade blivit av hade ytterligare besparingar krävts.
Avtalet är treårigt och gäller från den 1 januari 2005, med möjlighet för dom båda köparlandstingen att förlänga avtalet ytterligare två år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".