Kommunal vill införa Arenamodellen i länet

Fackförbundet Kommunal i Örebro län vill nu att den så kallade Arenamodellen ska införas i Örebro län.

Modellen används i Stockholms kommuner för att bland annat minska deltidsarbetslösheten. Nu vill kommunal i Örebro införa den så kallade Arenamodellen där arbetsgivare och arbetsförmedlingen samarbetar för att dels inventera deltidsarbetare och dels erbjuda dom heltidsjobb.
-I slutänden kommer dom att tjäna på det. Det säger Ing-Britt Hedlund som är ombudsman på kommunal i Örebro.
-Initialt kanske det tar både tid och kostar pengar, men vi måste börja titta lite längre än vad näsan räcker. Vi kan inte titta bara i halvårsbudgetar framåt, vi måste titta minst ett par år framåt, menar Ing-Britt Hedlund.
Alla kommun- och landstingsanställda i Örebro län ska erbjudas heltidsjobb, det kom socialdemnokraterna och facket kommunal överens om för två och ett halvt år sen ”ett ärligt handslag” kallades överenskommelsen. Men det blev inget mer än ett handslag.ett handslag. Deltidsarbete är lika vanligt idag som för över två år sen. Över hälften av kommunals medlemmar inom vård och omsorg i Örebro arbetar idag deltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".