Örebro

Han har inte varit på ett enda sammanträde

1:37 min

Vänsterpartisten Mussie Ephrem fick en plats i kommunfullmäktige i Örebro i fjolårets omval men han inte varit med på ett enda sammanträde efter det.

Efter omvalet har kommunfullmäktige i Örebro samlats nio gånger för att bestämma hur kommunen ska styras. Häromdagen berättade vi att socialdemokraten Alaa Idris bara varit med på ett av mötena efter i somras. Men i dag kan vi berätta att Mussie Ephrem har inte varit på något alls efter omvalet.

Förklaringen är att han numera jobbar på en biståndsorganisation i Stockholm, ett jobb som innebär många reser till Afrika, berättar han.

Men är det juste att inte vara med på fullmäktiges sammanträden?

– Definitivt inte, säger Mussie Ephrem.

Vänsterpartiets gruppledare Murad Artin säger att han vet om Mussie Ephrems frånvaro och vad den beror på. Han påpekar att Vänsterpartiet istället haft en ersättare på plats på mötena och säger att han före sommaren ska han ha en ny diskussion med Mussie Ephrem om fullmäktigeplatsen.

Och Murad Artin vill inte sätta något mått på hur många fullmäktigesammanträden man kan få vara borta ifrån, och ändå få behålla en plats för Vänsterpartiet.