Örebro län

Politisk vilde ersätts av Sverigedemokrat

1:13 min

P4 Örebro fortsätter granskningen av de politiska ledamöterna i kommunfullmäktige i Örebro. David Kronlid har bara varit på tre av de senaste nio mötena.

Kronlid hoppade av Sverigedemokraterna i maj i fjol men är kvar som politisk vilde. Men när han är fråvarande ersätts han av en Sverigedemokrat.

 – Min fru sitter i riksdagen och varenda onsdag så är hon i Stockholm, så jag har vart hemma med småbarn, säger David Kronlid.

P4 Örebro har tidigare rapporterat att Socialdemokraten Alla Idris bara varit närvarande på ett möte sedan omvalet och Vänsterpartisten Mussie Ephrem inte varit med på något.
Båda jobbar i Stockholm. För David Kronlid är det alltså barnpassning som gör att han inte kan vara med. Jonas Millard som är distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Örebro län tycker inte situationen är bra.

– Jag tycker att det är ett svek mot väljarna från hans sida att han väljer att blockera ett mandat från Sverigedemokraterna när han uppenbarligen säger att han inte längre stödjer politiken. Det är tråkigt för demokratin att det har blivit såhär, säger Jonas Millard.

David Kronlid lämnade Sverigedemokraterna för att han inte var nöjd med partiets ideologi. Han sa då att han skulle byta parti, men har än så länge inte bestämt sig. Men när han nu missar så många möten så ersätts han av en Sverigedemokrat och frågan är om han är nöjd med det?

– Jag har inte känt att jag har haft något val, säger Kronlid.

Reporter
Pontus Kinnander