Fotboll - Superettan

Säsongsstart för Degerfors

1:20 min

På söndag startar fotbollsresan för Degerfors säsongen 2012, Jönköping Södra väntar hemma på Stora Valla för brukslaget som förra säsongen slutade femma.

Degerfors är i år ett internationellt lag med två spelare från Ghana, en från Moldavien, en från Liberia och en från USA där AIK-lånet Kwame Karikari, utlånad från AIK kom först igår till Degerfors. Tränaren Patrik Werner tycker att vintern varit bra.

– Vi är jättebra förberedda. Vi har fått en konstgräsplan på hemmaplan och haft bra träningsmatcher hemma utan att behöva resa. Vi har tränat på jättebra under vindern, säger Patrik Werner.

– Det som är lite synd för oss det är att vi inte hade truppen klar redan i januari, som vi haft tidigare år, utan nu har vi fått vänta in i det sista. Det var bara timmar kvar av transferfönstret när vi fick in Kwame Karikari och Ghandi Kassenu. Men nu är det bara att gilla läget och göra det så bra som möjligt.

Det är alltid svårt att sia in i framtiden. Den sista omgången spelas nån gång långt fram i höstmörkret och en bra start vet alla vad det betyder.

Men vad förväntar du dig själv?

– Det är svårbedömt för oss, med tanke på de förutsättningar vi haft, men när det väl är igång då är det tre poäng som gäller. Framförallt nu i början av serien då är det bara att jobba stenhårt, planerna är lite sämre och det gäller att ha ett bra försvarsspel. Vi siktar alltid på att ta de här poängen, säger Patrik Werner.

Vilka är det som hommer att göra målen i årets Degerfors?

– Jag tror ju att en sån som Amadiaya Rennie kommer att slå igenom rejält i år. Sen hoppas vi ju naturligtvis på Kwame Karikari. Samtidigt är det svårt att veta när man inte sett så mycket av honom.