volleyboll

Margie bäst i Sverige

Volleybollspelaren Marjorie Giordano i Lindesberg Volley har utsetts till Sveriges bästa spelare i år på damsidan av volleybollförbundet.

Utnämningar och motiveringar

Damer:

Årets spelare - Marjorie Giordano, Lindesberg Med knivskarp spelintelligens och en sylvass högerarm har denna spelare bjudit på artisteri.

Addera ett baklinjespel av toppklass och en mentalitet som sprider harmoni och ni har en spelare som denna säsong vuxit till en klart lysande stjärna i elitserien.

Årets passare - Agne Zakarauskaite Landin, Katrineholm Har för sin roll som passare extremt god fysik. Agne tycks äga hela arenan när hon sätter sina medspelare i lägen. Hennes överlägg är dessutom oftast rena bombnedslagen.

Årets anfallare - Alexandra Lazic RIG Falköping Alexandra har högt satta mål och är både inspirerande och sporrande för tränare och lagkamrater. Under säsongen har hon haft en stadig utveckling och blivit alltmer komplett som spelare. Att hon blir årets anfallare är ett bevis på att man med en tuff inställning och hög arbetsmoral kommer lång i sin utveckling.

Årets blockare - Milica Brankovic, Katrineholm Milca kan med sin längd och snabbhet dominera luftrummet längs hela nätet.

Årets libero - Johanna Edberg, Katrineholm Kan genom extremt snabba förflyttningar vara nästan överallt på plan. Troligen den enda elitspelaren som behöver ges begränsningar för att göra optimal nytta för sitt lag.

Årets genombrott - Malin Krona, Ljungby

Malin har under säsongen visat att hon är absolut hör hemma på den här nivån. Hon är en mycket viktig kugge, framförallt i block- och anfallsspelet. Hon har höjt sitt försvarsspel flera nivåer, vilket gör henne till en ännu stabilare spelare.

Herrar

Årets spelare och årets passare - Harrison Peacock, Linköping Harrisson Peacock har utvecklats enormt under coach Strugnells ledning. Harri har en professionell inställning till sin idrott och är ett föredöme på och utanför planen. Hans precisa pass och skarpa spelförståelse är framgångsnycklar i LVC vinnarkultur.

Årets blockare - Erik Knutsson Linköping Lagkapten Erik Knutsson är ett energiknippe med en härlig timing i block och anfall. Hans vilja att vinna i kombination med hans fysiska förmåga gör honom till en vinnande spelare.

Årets anfallare - Josh Riley, Tierp

Med sin spänst och förmåga att taktiskt använda sin fina armpendel har Joshua lyckats överlista motståndarna. Med sitt smarta anfallsspel är han en stor bidragande orsak till Tierps lyckade volleybollsäsong 2011-2012.

Årets libero - Anton Eriksson, Linköping Anton Eriksson är en spelare som alla vill ha i sitt lag. Anton är en ödmjuk, lyhörd, träningsvillig kille med vinnarinstinkt. En spelare som alltid gör sitt bästa och vill lagets bästa.

Årets genombrott - Tomasz Mroz RIG Falköping Tomasz har under sin första elitsäsong lyckats med bedriften att ta sig in på topp-10 i anfallsligan tack vare sin höga bollträff och rappa arm. Han har även utvecklats en hel del i block och försvar under den gångna säsongen och har varit ett hot för alla motståndare på sin högerkant.