Hallsberg

Fräck dieselstöld

1:31 min

Under natten mot tisdag råkade en byggarbetsplats strax utanför Hallsberg ut för en stor dieselstöld. Förövaren eller förövarna fick med sig en tank med diesel som väger omkring två ton.

Patrick Jacobsson på Strömvalls åkeri var den första som upptäckte att tanken saknades.

– De tog hela dieseltanken som vi har till våra grävmaskiner. Man kan se på spåren att de använt sig av en lastmaskin, vi kan ju knappt ha diesel till maskinerna längre, för de stjäl ju allting, säger Patrick Jacobsson.

Det var någon gång mellan senkvällen och natten mot tisdag som tjuvarna, eller tjuven slog till mot byggarbetsplatsen i Rala vid Hallsberg. Polisen tror att förövarna hade någon slags lastmaskin, eftersom dieseltanken de fick med sig väger omkring 2 ton.

Tanken innehöll omkring 1800 liter diesel till ett värde av cirka 35.000 kronor. Ronny Hörman är förundersökningsledare på polisen i Hallsberg.

– I nuläget har vi ingen som är skäligen misstänkt, men vi jobbar för fullt med fallet, vi gör både tekniska undersökningar och vi kommer att hålla förhör, säger Ronny Hörman.

Har det förekommit fler dieselstölder i området?

– Ja det har det, men jag kan inte säga att vi ser ett samband i nuläget, säger Ronny Hörman

Men nu har Stömvalls Åkeri tröttnat på dieselstölderna, och kommer framöver att ta till med visa åtgärder.

– Vi får helt enkelt tanka upp den diesel vi behöver under dagen och sedan tömma det som blir över när vi går hem, säger Patrick Jacobsson.