Vivalla/örebro

Skolbarnens buss vandaliserad

1:22 min

Friskolan Al-Azharskolan i Vivalla har drabbats av ett grovt sabotage mot deras skolbuss. Alla fönster på bussen har krossats och flera säten är sönderslitna.

– Det är någon som haft sönder våran buss men vi såg ju den när vi kom tillbaka efter lovet så vi vet ju inte exakt vad som har hänt, tråkigt att se, säger Ubah Qadar Guled som är förskolelärare på Al-Azharskolan.

Ubah och hennes kollegor har precis kommit tillbaka från en veckas påsklov. Innan helgen som gick så var den gula bussen i nyskick och hämtade och lämnade barnen till och från skolan. Idag körs barnen i en större minibuss.

Al-azhar skolan är en friskola som inriktar sig på ämnen som islam och arabiska och har 143 elever. Sabotaget mot bussen kom ungefär två veckor efter den brand som drabbade skolan i slutet av mars. En brand som personalen själva lyckades släcka och där inga kom till skada.

Skolans rektor, Burhan Ali berättar att det var i fredags som skolbussen förstördes och att en förälder till en elev på skolan sett två unga pojkar som kastat sten på bussen. Ubah vet inte vem som kan ha stått för skadegörelsen.

– Vi har ingen aning om vad som har hänt. Jättetråkigt, säger Ubah.