ÖSK överklagar dom om poliskostnader

1:24 min

Allsvenska fotbollsklubben Örebro SK funderar på att överklaga förvaltningsrättens beslut om att klubben ska betala för polisens insatser i samband med matcher på Berhn arena.

Det säger ÖSK elitfotbolls VD Jan Karlsson, som säger att det inte bara handlar om ÖSK utan alla andra klubbar i Allsvenskan och Superettan, som kan få betala de här kostnaderna.

Under säsongen 2011 började Örebropolisen att ta betalt för sina insatser i samband med Örebros allsvenska fotbollsmatcher. För hela säsongen handlar det om ungefär en kvarts miljon kronor.

ÖSK valde att överklaga polisens samtliga beslut till förvaltningsrätten - å där har man nu fattat ett beslut som innebär att klubben ska betala.

I dagsläget är det bara en handfull av elitklubbarna som driver verksamheten i aktiebolag och därigenom riskerar att behöva betala för polisenskostnader

I fotbollsallsvenskan är det förutom Örebro, bara AIK och Djurgården som har liknande upplägg men i deras fall handlar det om högre belopp.

Samtidigt som förvaltningsrättens fattat sitt beslut så säger regeringens utredare kring så kallat hulliganvåld - Björn Eriksson att man inte kan särskilja idrottsklubbarna åt och att därför ingen ska betala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista