Örebro

Kommunen räddar Talangen

Örebro kommun skjuter till 100 000 kronor för att rädda tävlingen Talangen i sommar.

Pengarna kommer från budgetreserven i programnämnd samhällsbyggnad där kultur och medborgarnämnden ingår och ska rädda arrangemanget i sommar.

Kommunen vill inte garantera att skjuta till mer pengar kommande år och påpekar att det behövs en bredare diskussion om Talangen efter sommaren.

– Vi gör det för att vi tycker att det är en viktig aktivitet för Örebros många musikintresserade ungdomar och ett arrangemang som funnits i över trettio år och hjälpt till att föra fram unga artister, säger Behcet Barsom (KD) som är ordförande i Kultur och medborgarnämnden.

Kultur och fritidsförvaltningen kommer också, liksom tidigare år, stötta det ungdomsdisco som är i anslutning till Talangen. Den summan uppgår till 40 000 kronor och det är fritidsledare från kommunens fritidsgårdar som jobbar på discot.

– Mycket glädjande, verkligen, säger Eva Neogard på föreningen Folkets Park i Örebro som arrangerar Talangen.

Tidigare har föeningen nekats stöd av kommunen. Skälet till att det årliga sommar-evenemanget varit hotat beror på att föreningen för första gången i år krävs på skatt av Skatteverket vilket urholkar deras ekonomiska förutsättningar.