Örebro

Oklart vad som händer med WUC-lokalerna

Det är fortfarande inte klart vad som ska hända med skollokalerna i Skebäck där Wadköpings utbildningscenter hållit till. Men planerna för de lokaler som berörs när WUC:s utbildningar flyttar ut är klara.

Lars Thornberg, som arbetar på Örebro kommuns lokalförsörjningsenhet och har haft en intensiv period med att planera för följderna av det omdiskuterade beslutet att gymnasieskolan och vuxenutbildningen ska lämna lokalerna i Skebäck.

Beslutet fattades i slutet av februari pch sedan skulle det planeras för att flytta ut vissa gymnasieprogram till Virginska, Kvinnersta, Risbergska och Rudbeck. Dessutom skulle Vuxams utbildning Språk och framtid flyttas från Slottsgatan till Rudbecksskolan och 3 000 kvadratmeter lämnas på Virginska skolan.

Nu är det klart hur omflyttningarna blir på Virginska skolan, där Atlas Copcos behov av lokaler dök upp mitt under processen. Atlas Copco tar över tre av våningsplanen i den nya delen av Virginska skolan, som blir kvar i bottenplanet.

På Rudbecksskolan blir det vårdprogram för gymnasiet men även vuxenutbildning, som alltså samlas till ett ställe.

Både Virginska och Rudbecksskolorna kommer att byggas om till hösten och ombyggnaderna startar under våren och Lars Thornberg säger att allt ska vara klart till i höst.

– Vi har inga indikationer nu att det inte kommer att vara klart, säger han.
Någon lägre kostnad för kommunen blir det inte förrän det finns annan verksamhet i de lokaler som töms i Skebäck, men om de ska säljas eller hyras ut är inte klart.