Foto:Scanpix.
Dalarna

Razzia mot narkotikagömma

razzia mot tidigare försvarsanläggning
1:04 min

Polisen har gjort ett tillslag mot en tidigare försvarsanläggning i trakterna kring Grängesberg. Tillslaget är en del av en större razzia mot organiserad brottslighet i Stockholmstrakten.

Det började med att polisen gjorde ett tillslag i Stockhomsområdet mot en alkoholgrossist efter misstanke om grovt skattebrott och olovlig alkoholförsäljning.

Det visade sig finnas en koppling till Grängesberg och en bunker som tidigare tillhört försvaret.

I det fallet handlar det inte om alkohol utan om narkotika.

Den här razzian ledde till att åtta personer greps i Stockholmsområdet, och i eftermiddag hålls häktningsförhandlingar mot tre av dem vid Solna tingsrätt, däribland alltså ägaren till bunkern i Grängesberg.

En av dem tre är tidigare dömd för bland annat grovt narkotikabrott och vapenbrott.

De övriga fem har också begärts häktade, i deras fall för skattebrott och vid Stockholms tingsrätt. Häktningsförhandlingar mot fyra av dem sker under eftermiddagen.

Enligt rikskriminalens pressekreterare Varg Gyllander handlar det om organiserad brottslighet, och flera myndigheter har varit delaktiga i razzian som Ekobrottsmyndigheten, kronofogden, skatteverket och tullen.

Mats Åkergården
mats.akergarden@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".