Ett femtiotal personer deltog när Träffpunkt i Oxhagen invigdes. Foto:Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro
Örebro

Stor glädje när Träffpunkt invigdes

1:23 min

Det var succé när ett femtiotal människor samlades för att fira Träffpunkt, Oxhagens nya lokaler.
– Det här har vi väntat på länge, säger Rosie Fogelborg som bor i Oxhagen och är aktiv på träffpunkten.

– Det här betyder jätte mycket för mig och för de andra kvinnorna här. Vi har längtat efter invigningen, för att få komma tillbaka och umgås här. Men det är fantastiskt vilken skillnad, för de här lokalerna var från 1967 tror jag, säger Rosie Fogelborg.

Kooperativet Träffpunkt ligger i hjärtat av Oxhagen. Det är den enda samlingsplatsen i området, och är ett nav för olika idéella verksamheter som riktar sig mot barn, ungdomar, vuxna och pensionärer. Det är Örebro bostäder som äger lokalerna, och de sanktioneras till kooperativet.

Men nu när Öbo byggt om hela träffpunkten så kommer Örebro kommun att stå för hyran framöver. Och från Öbos sida är man nöjd med resultatet.

– Det här har vi sett fram emot i flera år i Oxhagen, att det finns ett all-aktivitetshus som bemöter de boendes behov, säger Öbos Georg Barsom som är stadsdelsutvecklare i området.

Och minst lika nöjd är Nina Höijer, ordförandet i kooperativet Träffpunkt Oxhagen.

– Det här betyder att vi äntligen får komma igång på riktigt igen i nya och fina lokaler, säger Nina Höijer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista