Örebro län

Åtalas fyra år efter olycka

Fyra år efter olyckan åtalas nu arbetsgivaren i södra länet för en dödsolycka i oktober 2008, skriver Dagens Arbete. Två skogsarbetare, båda länsbor, drunknade när deras båt sjönk på väg tillbaka till fastlandet efter att de arbetat med avverkning på Ridön i Mälaren.

Två andra skogsarbetare överlevde olyckan.

Arbetsmiljöåklagaren anser att brottet ska betraktas som grovt, och yrkar dessutom på 1,5 miljoner kronor i företagsbot.

Arbetsmiljöverket lade ner sin förundersökning 2009 eftersom brott inte kunde konstateras, men fackförbundet GS begärde överprövning tillsammans med LO-TCO Rättsskydd.

Fredag 31 oktober 2008:
En båt med fyra från länsbor kapsejsar. Två räddar sig själva, två är saknade. På söndagen hittas en, men en äldre man från Lekeberg är fortfarande borta.  Männen jobbade för ett företag i södra länet.

De fyra männen som fanns i båten var tre unga män i 20-års åldern från Laxå den fjärde var en egenföretagare från Lekeberg.

De hade varit på jobb med att röja skog i områden och på väg hem när olyckan inträffade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".