Örebro Hockey Arkivfoto: Valdemar Andersson Sveriges Radio Örebro
Miljonrullning i hockeyn

Inget lån till Örebro hockey

Det blev inget miljonstöd till Örebro hockey från Örebro kommun. Lika plötsligt som ärendet dök upp, lika snabbt försvann det från kommunstyrelsens dagordning.

- Det var inte så solklart som vi fått uppgifter av hockeyn om, säger kommunalrådet Björn Sundin (S).

Örebro hockey hade ett underskott för det verksamhetsår som slutade 30 april och att det riskerade att äventyra tillvaron i hockeyallsvenskan. Politikerna trodde att det skulle kunna repareras med ett villkorat lån, men senare visade det sig att bokslutet redan var stängt, det gick inte att tillföra något kapital, som skulle ha förbättrat fjolårsresultatet.

- Nu får klubben arbeta med det kommande verksamhetsårets ekonomi. Vi ska inte ge något stöd som kan användas till spelarköp, säger Sundin.

Örebro hockey fördubblade sina lönekostnader under förra säsongen från 8,5 till 16,1 miljoner kronor. Den skenande lönekostnaden uppges vara huvudanledningen till att klubben gick minus med 1,8 miljoner förra verksamhetsåret.

Samtidigt som Örebro hockey redovisar en förlust på närmare två miljoner kronor är det muntrare tongångar i Karlskoga. BIK Karlskogas preliminära bokslut visar en vinst på 2,7 miljoner kronor.

Inför säsongen uppvisade föreningen ett negativt eget kapital på 1,2 miljoner, i och med vinsten så nu ligger man på plus med en och en halv miljon kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".