Britt-Marie Balaj, facklig företrädare för Kommunal. Foto: Alexandra Edman.
Södermalmshemmet

Resultatlösa förhandlingar

"Det handlar om dåliga rutiner och bristfälligt ledarskap"
4:37 min

Fackförbundet Kommunal har idag träffat ansvariga inom omsorgen i Örebro för att veta hur ledningen tänker hantera den nattpersonal på Södermalmshemmet som varit föremål för utredning efter en så kallad Lex Sara anmälan tidigare i vintras.

Efter anmälan har en person i gruppen stängts av och de andra väntar på besked om hur ledningen ska hantera deras tjänster.

Cheferna inom vård och omsorg har tidigare signalerat att nattgruppen på Södermalmshemmet ska splittras, en åtgärd som ledningen anser är nödvändig för att bryta ett dåligt mönster

Britt- Marie Balaj är ombudsman för Kommunal och en av dem som företräder medlemmarna i nattlaget och hon tycker att det funnits signaler tidigare om att allt inte varit bra på Södermalmshemmet.

- Nu bakar man in en mängd saker som hänt under flera år och av den här Lex Sarah-anmälan blir det en väldigt stor sak. Hade man tagit tag i problemen tidigare och organiserat arbetet bättre hade det inte behövt hända.

Förhandlingarna i dag slutade i oenighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".