Enhetschefen Anna Ekblom, till vänster tillsammans med Sofia Westerberg, en av deltagarna på teknikkursen Foto Jaber Fawaz/SR Örebro
Vill väcka intresse

KomTek-filialer till Nora och Lekeberg

Den kommunala teknikskolan KomTek som bland annat finns i Örebro kan snart även finnas i Nora och Lekeberg. Det är en pågående dialog säger Anna Ekblom enhetschef på Kom Tek i Örebro.

- Idén att starta en filial väcktes efter att vi hade varit på biblioteket i Nora och haft fritidsaktiviteter. Med en filial i Nora behöver barnen inte åka till Örebro för att gå på Kom Tek. Vi för en god dialog, och intresset finns, säger Anna Ekblom.

Den kommunala teknikskolan KomTek finns på tjugo platser i Sverige, bland annat i Örebro. De utbildar i teknik och entreprenörskap och riktar sig mot barn, ungdomar och pedagoger från förskola upp till årskurs nio.

Varje kurs omfattar tio tillfällen och kurserna hålls på kvällar.

Enligt enhetschefen är målet att utveckla och stärka barnens tekniska självförtroende och erbjuda ett alternativ.

- Ett alternativ till sport eller musik, att man kan ha en fritidsaktivitet där man kan väcka ett tekniskt intresse, säger Anna Ekblom.

När P4 Örebro kontaktar Nora kommun bekräftar de att intresset för ett KomTek i regionen finns och att de ser det som en möjlighet som gynnar barnen och ungdomarna i kommunen, men också att det ger pedagogerna en chans för vidareutbildning.

Förutom Nora och Lekeberg så har KomTek även andra planer.

- Vi för även en dialog med Askersund, vi får se hur det går, och målet För KomTek nationellt är faktiskt att finnas i alla kommuner, säger Anna Ekblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista