Örebro flygplats. Foto: Fredrik Persson/Scanpix
Örebro

MP får ge sig om flygplatsen

"Vi är överens om att vi inte är överens"
1:37 min

I morgon ska landstinget beslutet vem som ska äga Örebro flygplats i framtiden. Miljöpartiet, gillar inte det förslag som har arbetats fram, och miljöpartisten Mats Gunnarsson menar att de inte varit eniga i frågan.

– Nej, överkörda vet jag inte, men vi har ju helt olika uppfattningar i den här frågan och vi har varit väldigt tydliga. Vi är överens om att vi inte är överens, kan man väl säga.

Miljöpartisten Mats Gunnarsson sitter med i landstingsfullmäktige och han jobbar med frågor som rör miljön och kollektivtrafiken.

Beslut tas i morgon
I morgon ska landstingstyrelsen ta beslut i frågan om vem som ska äga Örebro Flygplats, när inte längre Länstrafiken ska göra det, genom ett dotterbolag.

Förslaget är att Örebro läns landsting och Örebro kommun ska äga 44,95 procent var, och betala drygt 11 miljoner kronor för aktierna. Kumla och Karlskoga kommun ska äga 5,05 procent var, till en aktiekostnad av 1,2 miljoner kronor.

Får ge sig
Miljöpartiet tycker inte att man ska lägga ner landstingspengar på flygplatsen, men trots att de styr, tillsammans med socialdemokraterna och vänsterpartiet, så tror Mats Gunnarsson att de får ge sig i den här frågan.

– Ja, vi har ju olika syn på det här, och antagligen är det så att det finns en ganska stor majoritet för det här förslaget i alla fall, i landstinget.

Från oppositionen då?

– Ja, det vet jag ju inte, men jag skulle kunna tänka mig det.

Hur känner du inför det?

– Det är tråkigt, men det är inte den enda frågan vi har på tapeten, och ibland kommer man i ett läge där man inte kan landa i någonting gemensamt. Och vi har inget beslut om att vi ska avbryta samarbetet, men det är klart att det här gör ju att det blir diskussioner i vårat gäng nu då, det blir det ju.

I Miljöpartiet?

– Ja, precis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".