Polis har spärrat av efter rånförsöket i Marieberg. Foto: Åsa Björnebäck / SR Örebro
Marieberg

Ingen gripen efter rånet mot Willys

Ingen har ännu gripits efter rånförsöket mot matbutiken Willys i Marieberg tidigt i morse, säger Lotta Lindblad vid Örebropolisens länskommunikationscentral vid 21.30-tiden på kvällen.

Minst ett tiotal polispatruller deltog under dagen i jakten på de två män som med vapen försökte råna matbutiken vid sju-tiden i morse.

De två männen, bägge maskerade, tog sig in i affären vid lastkajen, men då de insåg att det var för mycket folk på platsen, avbröt de försöket och sprang från platsen. I samband med att de flydde från platsen knivskars en lastbilschaufför i benet.

Troligen avvek gärningsmännen i en bil som stod parkerad i närheten. Chauffören fördes till Universitetssjukhuset i Örebro där han plåstrades om för lättare skador.

Polisens tekniker har undersökt brottsplatsen och under kvällen har man bearbetat tips och vittnesuppgifter, men polisen vill inte gå in på om det framkommit några nya uppgifter under kvällen.

– Ingen är gripen, ingen har tagits in till förhör och vi har inga misstänkta gärningsmän, säger Lotta Lindblad vid Örebropolisens länskommunikationscentral vid 21.30-tiden på tisdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista