Det var ett stort polispådarag efter mordförsöket i Vivalla i Örebro på tisdagseftermiddagen. De boende i närheten blev alla hörsda av polisen. Foto:Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.
Vivalla

Blev vittne till misstänkt mordförsök

1:26 min

En kvinna blev i går vittne till det storbråk i Vivalla som slutade med ett misstänkt mordförsök. P4 Örebro har träffat kvinnans dotter.

Det var under tisdagseftermiddagen som en 28-årig man i Vivalla utsattes för ett mordförsök. Mannen fördes blödanade till USÖ efter att ha fått flera knivhugg i samband med ett omfattande bråk i Vivalla.

– Det var min mamma som såg vad som hände från sitt fönster. Hon såg elva, tolv killar som sparkade på en kille men hon såg inte när de knivhögg honom, säger dottern.

– Hon sprang ut och skrek sluta sluta. Då hade de knivhuggit honom och det sprutade blod från hans ena sida vid magen.

Ett tiotal personer ska ha varit inblandade i bråket då polis och ambulans larmades till en adress i Vivalla. 

Flera patruller deltog i insatsen bland de polisens svarta teknikbuss. Väl på plats började polisen sina förhör med bland annat alla som bodde i närheten av händelsen.

– De spärrade av området och folk fick inte komma in. Det var fullt med poliser och ambulanser, säger dottern till vittnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista