1 av 2
Brand på Soltunet i Nora. Foto: John Hall.
2 av 2
Anna Henningsson var räddningsledare under branden i Nora. Foto: Åsa Björnerbäck/Sveriges Radio Örebro
NORA

Brand i radhuslänga i Nora

0:57 min

En brand utbröt på onsdagskvällen i en huslänga i centrala Nora. En lägenhet blev totalt utbränd och lägenhetsinnehavaren fick föras till sjukhus.

Brandkåren hade fyra styrkor på plats för att få bukt med branden som spred sig till övriga längan via taket. Vid 23-tiden hade man kontroll på branden och skulle ägna natten åt eftersläckningsarbete, enligt Lars-Erik Fallén, inre befäl på Nerikes brandkår.

Brandkåren fick larmet klockan 21.15 och det var en lägenhetsinnehavaren i den aktuella fastigheten som uppgav att en brand startat hos honom.

Mannen hade fått i sig rök och var chockad och fick föras till sjukhus. Övriga boende i huset evakuerades men klarade sig utan skador.

Enligt räddningstjänsten har branden förmodligen startat av kvarglömd mat på spisen och polisen har upprättat en anmälan angående allmänfarlig vårdslöshet.

Närliggande bostäder klarade sig utan skador enligt räddningstjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista