Räddningstjänsten i arbete på olycksplatsen. Foto: John Hall
Örebro

Olycka vid flygplatsen

1:24 min

Tre elever vid Tullängskolan i Örebro skadades, två av dem allvarligt, vid en bilolycka vid infarten till Örebro flygplats imorse. Eleverna var på väg i egen bil till en gemensam skolaktivitet på motorbanan i närheten av flygplatsen då de kolliderade med en grusbil.

Wendela Lehn gymnasiechef på Tullängskolan i Örebro berättar att eleverna var på väg till en gemensam skolaktivitet på motorbanan. en del av eleverna åkte egen bil medan andra färdades genom skolans försorg.

– Vi fick tidigt veta om olyckan av elever på plats berättar Wendela Lehn. Det gjorde att skolan snabbt kunde sammankalla sin krisgrupp.

Alla elever som går i klassen har nu samlats på Tullängskolan för att prata igenom händelsen.

--Eftersom Tullängen är en stor gymnasieskola i Örebro med över 1300 elever så lägger vi informationen i första hand till de elever som gick i samma klass och skulle på samma aktivitet, säger Wendela Lehn, Gymnasiechef på Tullängskolan i Örebro.

Tre gymnasielelever färdades i bilen, två skadades svårt och fick skäras loss ur bilen av räddningspersonal. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista