1 av 2
Förslag nya Gustavsvik. Grafik: White Arkitekter
2 av 2
Förslag nya Gustavsvik. Grafik: White Arkitekter
Örebro

Nya planer för Gustavsvik

"Det blir det första i sitt slag"
1:28 min

Det finns långtgående planer på ett nytt exklusivt aktivitetshotell vid Gustavsvik söder om Örebro. Det är Gustavsviks fritidscenter AB som låtit tre arkitektkontor tävla om ett förslag på hur området ska se ut i framtiden.

Aktivitetshotellet som planeras intill Gustavsviks badanläggning kommer att bli 13 våningar högt, ha 242 rum och flera glasfasader med utsikt mot såväl kilsbergen och den konstgjorda sjön. Å förutom Roger Anderssons favorit kommer det att finnas bland annat ett spa, en multihall, och en knep och knåphörna.

I de vinnande arkitekternas förslag finns även planer om hur nya bostäder och kontor ska byggas runt Södra vattentornet och badanläggningen. Det finns redan nu stort intresse för att bygga men det är en senare etapp i projektet.

Socialdemokraten Roger Anderson som är ordförande i bolaget säger att alla byggplaner beror på konjunkurläget men om det blir av kan det stå klart om två- tre år. Aktivitetshotellet ska innehålla klätterväggar och andra äventyrssatsningar som på olika sätt kan komplettera badet.

Själv vill inte Roger Andersson spekulera i vad projektet kommer att kosta, men en gissning är att hotellet kommer att gå loss på ungefär 300 miljoner kronor. Och om alla bitar faller på plats kan det stå klart inom en snar framtid.

Bakom förslaget står White med kontor i Örebro och Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".