1 av 3
Det lär bli betydligt tätare trafik under helgen. Foto: Johan Johansson/Sveriges Radio Örebro
2 av 3
Mike Luff, VD Karlskoga Motorstadion. Foto: Johan Johansson/Sveriges Radio Örebro
3 av 3
Tony Jakobsson är kassör i Karlskoga motorförening och ansvarig för arrangemanget av deltävlingen av Nordic Six Hours Cup på Gelleråsen. Foto: Johan Johansson/Sveriges Radio Örebro

Racinghelg i Karlskoga

1:10 min

Till helgen blir det återigen tävlingar på Karlskoga Motorstadion. På lördagen körs långloppet Nordic Six Hours Cup och på söndagen blir det racing med klassiska brittiska bilar - hundkojor.

Tony Jakobsson, Karlskoga Motorförening, ligger bakom lördagens långlopp Nordic Six Hours cup. En serie som i år fyller 25 år.

– Tävlingen grundades egentligen för att man skulle försöka hjälpa kvar banan som då i princip stått still i några år, säger Tony.

Reglerna för loppet är enkla. Det ekipage som kört flest varv efter sex timmar vinner.

På söndagen är det klassiska brittiska bilar som ska tävla på Gelleråsen. Mike Luff är VD vid Karlskoga Motorstadion.

– I det här fallet så är det BMC Mini som gäller, hundkojan kallad i Sverige. De är kända som en klassisk racingbil och används i många sammanhang, till och med i rally, och är mycket populär som racingbil, säger Mike Luff.

Reporter: Johan Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista