Örebro

Oro inför sommarens bemanning på USÖ

"De anställda är oroliga för hur sommaren ska bli"
1:28 min

Universitetssjukhuset i Örebro har tidigare gått ut med att bemanningen inför sommaren ser bra ut. Men trots det fattas det nu sjuksköterskor till flera avdelningar, enligt Erik Johansson Hjorth på Vårdförbundet i Örebro.

– Många sjuksköterskor och barnmorskor känner sig oroliga inför semesterperioden, säger Erik Johansson Hjorth.

Han menar att man inte alls lyckats så bra med bemanningen inför sommarens annalkande semester som man gjort sken av.

Han hävdar att det framförallt är till specialistavdelninagrna det saknas sjuksköterskor och att bristen i slutänden kan komma att drabba patienterna.

– Det kan vara så att om det inte finns sjuksköterskor på en kirurgisk eller ortopedisk avdelning så får man vänta på smärtlindring för att sjuksköterskan är upptagen av en annan patient, säger han.

Dessutom påtalar han att Vårdförbundet som fackförbund aldrig kan tycka det är ok att ordinarie personal kan bli beordrade övertid för att klara bemanningen.

Förutom sjuksköterskor menar han att förlossningsavdelningen saknar ett antal barnmorskor, vilket så klart innebär ett dilemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".