Foto:Scanpix.
Örebro

Ånnaboda missar riksting

1:40 min

Caravan Club hade för flera år sedan bestämt sig för att arrangera 2013 års riksting i Örebro.  Björn Sundin, kommunalråd (S) berättar om vad han tycker om händelserna.

När det blev för mycket oklarheter kring möjligheterna att lägga arrangemanget i Ånnaboda backade Örebro ur arrangemanget och Orsa fick ta över.

Föreningen hade först tänkt vara på Gustavsvik, men att det föll på ett tidigt stadium. Av tradition har Caravan Club sitt riksting kring Kristi Himmelsfärdshelgen, men då är det ofta redan fullt på Gustavsvik. I stället vändes blickarna mot Ånnaboda i Kilsbergen, där Caravan Club arrenderar campingplatsen av kommunen.

Men det visade sig finnas många problem där med kapacitet när det gäller el och vatten och annat, vilket alltså fick föreningen att backa och nu blir arrangemanget i Orsa i stället.

Campingplatsen i Ånnaboda ägs av Örebro kommun och arrenderas av Caravan Club på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2016. Campingplatsen ingår i Kilsbergs konferens och Lodge som det pågår ett arbete med att sälja. Kommunen hoppas få in andra intressenter och Björn Sundin utesluter inte att Caravan Club kan finnas med i den bilden:

– Jag hoppas att de ska kunna finnas med i bilden även i framtiden, säger han.

Håkan Söderman ser gärna att alla frågetecken rätas ut.

– Vi hade hoppats på att det snart skulle bli klart med ägarförhållandena. Samtidigt förstår jag att kommunen vill skynda långsamt, det är en anläggning som är viktig för kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista