Kommunalråd presenterar sommarpaket. Foto: Marie Stenquist/Sveriges Radio Örebro
Örebro

Kommunledningens nya sommarsatsning

"Det kan handla om olika utflykter"
1:29 min

I dag presenterade (S), (C) och (KD) kommunledningens stora sommarsatsningar för sommaren 2012. I fokus står barn och äldre. Kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad menar att aktiviteter både för familjer och enskilda individer är viktigt.

Totalt satsar kommunledningen drygt 7,5 miljoner på det de kallar för det stora sommarpaketet. P4 Örebro berättade i går om de nya sommarjobben man skapat för ungdomar, motsvarande fyra miljoner.

Pengar som tas från tilläggsbudgeten. Förutom det kommer fritidsgårdar och föreningar få 1,2 miljoner öronmärkta för barn och deras familjer samt att två miljoner går till äldreomsorgen.

En miljon av dessa ska sätta guldkant på tillvaron för de boende inom kommunens äldreomsorg, medan den andra miljonen ska användas till att förbättra utemiljön vid äldreboendena.

Den sista delen i sommarsatsningen handlar om att man lägger ytterligare 350 000 på så kallade trygghetsvärdar i centrum, även kallade nattvandrare.

Reporter: Marie Stenquist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".