kvinna saknad

Polisen ber om hjälp

Den kvinna som i maj försvann från flyktingförläggningen i Guldsmedshyttan är fortfarande försvunnen. Nu väljer polisen att lägga ut namn och bild på kvinnan på sin hemsida för att få allmänhetens hjälp i sökandet.

Kvinnan som är 28 år försvann tidigt på morgonen den 2 maj och anmäldes senare samma dag saknad av sina släktingar. Några dagar senare greps en man misstänkt för mord på kvinnan utan att hennes kropp hittats.

Den misstänkte mannen satt anhållen och häktad en vecka men släpptes sedan av tingsrätten. Enligt polisen är han ändå fortfarande misstänkt.

Polisen har letat efter kvinnan med hjälp av både skallgångskedjor och hundar men utan resultat. eftersom det nu gått så lång tid sedan försvinnandet behöver polisen allmänhetens hjälp med eventuella iaktagelser för att hitta kvinnan.

Den 28 årige kvinnan hade varit på flyktingförläggningen i Guldsmedshyttan i cirka 2 månader när hon försvann. Innan dess hade hon bott på anläggningen i Gärdshyttan.

Enligt polisen finns det omständigheter kring hennes försvinnande som gör att det inte går att utesluta att hon utsatts för ett brott eler att hon skulle ha försvunnit av egen fri vilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista